Valsts valodas centrs informē, ka 2012. gada pirmajā pusgadā ir palielinājies sniegto terminoloģisko konsultāciju skaits salīdzinājumā ar iepriekšējo periodu. Šajā laikā terminologi snieguši 177 ārējās konsultācijas privātpersonām, iestādēm un uzņēmējiem, kas ir uz pusi vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā laika periodā.
Biežāk interesējošie jautājumi ir par pārtikas produktu un to sastāvdaļu nosaukumu, augu nosaukumu, kā arī dažādu nozaru terminu, īpaši datorterminu, atveidi latviešu valodā. Bieži iedzīvotāji konsultējas arī par juridisku terminu pareizu lietojumu latviešu valodā.
Sniegto konsultāciju skaitā ir konsultācijas, kas gatavotas Eiropas Savienības iestāžu pārstāvjiem terminu atveides jautājumos. Tiesību aktu tulkošanas procesā pirmajā pusgadā jau ir veikta 1641 termina izstrāde dažādās zinātņu nozarēs.
Šā gada pirmajā pusgadā centrs papildinājis terminu datubāzi ar 600 jauniem terminiem vairākās valodās un šobrīd to kopskaits sniedzas pāri 352 000.
Starp jaunākajiem izstrādātajiem terminiem galvenokārt ir juridiskie, ekonomikas, transporta, kultūras mantojuma (UNESCO), pārtikas drošības un Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma termini.